La Fundació Pro Vida de Catalunya ha fet públic el seu malestar pel tracte discriminatori al qual es veu sotmesa per lAjuntament de Barcelona, i la Generalitat:
- A la sessió de control al Parlament del passat 21 de novembre, la CUP va preguntar al conseller del Departament dAfers Socials, Treball i Famílies, per quins motius shavien atorgat subvencions per valor de 30.000 a una entitat que actua en contra del dret a decidir de les dones.
- A la sessió plenària de lAjuntament de Barcelona del 23 de novembre de 2018, es va aprovar la proposta de la CUP-Capgirem Barcelona, de fer un informe sobre les derivacions de dones gestants des dels Serveis Socials de lAjuntament a la Fundació Pro Vida de Catalunya i posar els mecanismes necessaris per deixar de derivar dones a aquesta Fundació de manera immediata.
- La realitat és però que la Generalitat no atorga ajuts per a latenció de dones embarassades que volen tenir el fill, i el govern municipal dAda Colau no renova el conveni signat en lèpoca de lalcalde Trias amb la mateixa finalitat, i no únicament això sinó que dóna instruccions als serveis socials perquè no enviïn dones necessitades que no volen avortar als serveis de provida.
No és lúnic cas. En altres comunitats autònomes, les associacions provida són marginades dels ajuts. El primer protagonista daquest maltractament és el propi govern de lEstat. Obsessionats amb lavortament, cometen el tràgic error de subvencionar lhomicidi del que ha de néixer i deixar sense cap mena dajuda a les mares que volen tenir el seu fill.
Daquesta manera es nega a les mares la llibertat doptar entre realitzar la seva maternitat o refusar-la.
Des de la nostra perspectiva cristiana, aquesta situació defineix una estructura de pecat a la qual cal enfrontar-nos i transformar a favor de la vida.
Des de la nostra perspectiva cívica, aquesta situació defineix una irresponsabilitat monstruosa que castiga el futur del país, és a dir, castiga als nostres joves i adolescents amb una llosa insuportable. Per què és així?:
Ho definia molt bé el professor Alessandro Rosina, Director del Departament de Ciències Estadístiques de la Universitat Catòlica de Milà al diari El País (10/12/18): Les poblacions per sota de la taxa de reemplaçament de 2,1 fills per dona, sofreixen un procés denvelliment de la població, el que determina que el cost daugment de la longevitat en termes de pensions i sanitat pública esdevingui insostenible. Creix en nombre de persones jubilades que ha de suportar cada persona en edat de treballar. A aquest fet se li afegeix lelevat endeutament públic (pràcticament del 100% del PIB en el cas espanyol). Significa que amb el pas dels anys per manca de naixements, hi hauran menys persones en edat de treballar que suportaran un major endeutament per càpita. Condemnen així a tots els menors de 65 anys a una pesada llosa. Més gent gran que dependran dels impostos i quotes de menys treballadors, i més cost del deute públic per cada treballador. Aquesta és lherència col·lectiva que deixem als nostres fills.
Espanya està molt lluny de la taxa de reemplaçament. Necessitaríem 0,75 naixements addicionals per dona en edat dinfantar.
I a sobre han convertit lavortament en bandera, incentivant-lo econòmicament, cultural i política. Ja significa de lordre d1 de cada 4 naixements, en imputació directa, més del 30% amb laddició indirecta.
Cal posar fi immediatament a aquest estat de coses injustes, perjudicials, suïcides, contràries al bé comú.
Demanem:
- Totes les administracions públiques han daportar amb normalitat, quan no amb prioritat, recursos a les entitats provida, i a totes aquelles que es dediquen a ajudar a les mares que volen realitzar la seva maternitat, en forma de convenis o subvencions començant pel govern espanyol, junt amb els autonòmics i poders locals, diputacions i ajuntaments.
- Els serveis socials han de presentar a les dones que acudeixen a ells lopció de tenir el fill com a via alternativa a lavortament i, adreçar-les a les entitats socials que venen desplegant aquest servei impagable.
Firma la petició de Change dirigida al Presidente del Govern per posar fi a la discriminació que pateix Pro vida
e-Cristians:
LA PRESÈNCIA CRISTIANA A LA VIDA PÚBLICA
Participa. FES-TE SOCI